In Hotel Mitland krijgen gasten waar voor hun geld

21 maart 2024

Een hotel aan de rand van de stad, in het groen, bij het water en parkeerplekken genoeg. Met een zwembad, een bowlingbaan en veel vergaderruimte. Een goed restaurant met een heerlijk terras en een gezellige bar. Dat is waar Hotel Mitland voor staat. Maar nu Hotel Mitland 100 jaar bestaat, is deze samenvatting wel wat erg kort door de bocht. Daarom van hotelmanager Remko Engelman een toelichting op het aanbod van het hotel.

Hoe zou jij Hotel Mitland typeren?
“Hotel Mitland is een familiehotel met veel zakelijke gasten. De sfeer van het hotel heeft vele vaders. Het familiegevoel komt voort uit de vier broers die als eigenaar deze onderneming runnen. Gemoedelijkheid gaat hand in hand met zakelijke professionaliteit. En dat is heerlijk om in te werken.”

Maar op welke klanten richt Mitland zich?
“Het aanbod biedt voor ieder wat wils. Echtparen die door de regio fietsen en bij ons verblijven zijn ons net zo lief als de medici van het academisch ziekenhuis hier vlakbij. Zowel zakelijke gasten als toeristen op city trip verblijven in ons hotel. Vanuit de culturele sector ontvangen we ook veel gasten, van artiesten tot ondersteunend personeel. En in maart zitten we snel vol als de bollen in bloei komen te staan. Dan zijn er veel buitenlandse gasten. Met het Science Park om de hoek en de schitterende binnenstad van Utrecht als trekpleister voorziet ons hotel in een behoefte. De zakelijke markt en de leisure zijn ons even lief.”

Is Hotel Mitland een echt vier sterren hotel?
“Feitelijk is het veel meer dan dat. Ons aanbod overstijgt die vier sterren. Dat zien de gasten aan het formaat van de kamers, dat is net een slag groter dan standaard. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor gasten om te sporten in de gym of om gebruik te maken van de sauna of het zwembad. En dan zwem je dus met vrij uitzicht over het water. Onze prijzen zijn wel op het niveau van vier sterren. In Hotel Mitland krijgen gasten waar voor hun geld, daar ben ik van overtuigd”

Wat is de samenhang tussen het restaurant, de bowling en het vergadercentrum?
“Hotel Mitland versterkt de diverse andere bedrijfsonderdelen: Mitland Meetings, Restaurant Vlonders en Mitland Bowling. Hierdoor zijn gasten tijdens het verblijf binnen handbereik verzekerd van verschillende faciliteiten. Een heerlijk verblijf op het terras van Restaurant Vlonders (‘een verborgen pareltje’) kan worden afgewisseld met een partijtje bowlen”.

Hoe weten jullie dat klanten tevreden zijn?
“Het persoonlijk contact met onze gasten is daar bij het belangrijkste. Door aandacht te besteden aan onze gasten hoor je als medewerker direct wat ze er echt van vinden, of ze werkelijk tevreden zijn. Voor ons is dat essentieel. Daarnaast liegen de online reviews bepaald niet. De persoonlijke aandacht die er is voor gasten komt daaruit naar voren. En als je dat afzet tegen de grote hotelketens, dan springt dat er bij ons vaak uit. Of zoals ik laatst las in een review van een gast: ‘Hotel Mitland is een gezellig zakelijk hotel’. Daar worden wij blij van”.

Lees hier ons Mitland Magazine!

Klik hier