“Een hectische avond geeft na afloop veel voldoening”

21 maart 2024

Matthijs Hulst (2002) werkt sinds een jaar naast zijn studie bedrijfskunde bij Mitland. Hij geniet van de afwisseling, het contact met de gasten en het teamgevoel.

“Ik ben via mijn vrienden bij Mitland terechtgekomen. Ze vertelden enthousiaste verhalen over de prettige werksfeer en dat je hier met veel leeftijdgenoten werkt. Ik wilde ook weer eens wat nieuws proberen na mijn werk bij een supermarkt. Werken bij Mitland is veel gevarieerder. Het is fijn om bij de bowling te staan, vooral tijdens de drukke avonden met veel studenten. Dan kunnen we een beetje spelen met de muziek en draaien we vooral meezingers. Dat zijn mooie avonden. Het is ook prettig om in het restaurant te staan of achter de bar cocktails te maken. Geen enkele dag bij Mitland is hetzelfde. Ik heb pas voor het eerst de eindverantwoordelijkheid gekregen tijdens een avond. Als supervisor ben je dan het aanspreekpunt bij klachten of problemen en zorg je ervoor dat alles goed loopt. Je hebt veel contact met de gasten. Als ik achter de bar sta, heb ik leuke gesprekken. Ik herinner me nog goed dat ik tijdens mijn eerste werkdag in het restaurant een tafel met vier advocaten moest bedienen. Ik friemelde nog wat onhandig bij het openen van de wijnfles. Toen informeerden ze of ik hier pas werkte en stond ik misschien wel een kwartier bij hun tafel te praten. Ze waren heel geïnteresseerd. Dat heb je niet zo snel op andere werkplekken.

Voordat je aan je eerste werkdag begint, volg je bij Mitland eerst een korte interne online cursus waarin je in verschillende modules kennis maakt met de dagelijkse praktijk. Waardoor je weet wat je in de praktijk kunt verwachten. Als ik iets nog niet weet, kan ik met mijn vragen ook altijd terecht bij mijn collega’s. Bij Mitland werken niet alleen veel jongeren, maar ook ervaren krachten van wie je veel leert. We hebben een ideale mix. We werken in het restaurant met een handheld, dat is een apparaatje waarmee we de bestellingen van de gasten makkelijk op kunnen nemen. Daar zit een handige zoekfunctie op, zodat je bijvoorbeeld snel een bepaald drankje op kunt zoeken wanneer iemand daarnaar vraagt. Wij schrikken niet van al die nieuwe technologie, want we zijn opgegroeid met een smartphone in onze handen. Een ervaren collega waarschuwde me bij mijn start dat het tijdens de drukke avonden in het weekend kan ‘spoken’. Dan moeten we achterin soms ook echt rennen. Maar ik vind stress geen probleem. Daar word je scherp van. Het geeft na afloop een voldaan gevoel als zo’n hectische avond goed verlopen is, omdat we als team gestreden hebben. De sluitborrel met de collega’s is dan alleen maar nóg leuker. Want bij Mitland sluiten we de avond altijd met elkaar af. Zoiets miste ik wel tijdens mijn werk bij de supermarkt. Even napraten. Door de sluitborrel leer je je collega’s veel beter kennen en ontstaat er een teamgevoel. De werksfeer bij Mitland is bijzonder prettig. Er is ruimte voor een grapje, maar we zijn ook serieus als het moet en heel vriendelijk naar gasten. Iedereen doet zijn stinkende best om aan de wensen van de gasten te voldoen. Ja, ik blijf hier nog wel even werken.

Lees hier ons Mitland Magazine!

Klik hier