Sinds 2012 draagt Hotel Mitland trots een Gouden Green Key. Dit internationale keurmerk erkent bedrijven die zich toewijden aan duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), en plaatst ons als een van de groenste hotels in Utrecht.

Onze duurzaamheidsinspanningen zijn zichtbaar in elke hoek van het hotel. Van groene daken met sedum voor natuurlijke isolatie tot de speciale put voor organisch afval dat biogas opwekt. We hebben standaardverlichting vervangen door energiezuinige LED-lampen, wat resulteert in een lager energieverbruik en een langere levensduur.

Recentelijk hebben we 464 zonnepanelen geïnstalleerd en vier laadpalen voor acht elektrische auto’s geplaatst. Ook zijn we overgestapt op wc-papier van The Good Roll en koffie van de Koffiejongens.

Als gast kunt u ook een rol spelen in ons milieuvriendelijke beleid. Hergebruik bijvoorbeeld uw handdoeken of schakel de verwarming uit bij het verlaten van uw kamer. Uw kamersleutel zorgt er automatisch voor dat de (LED)verlichting uitgaat wanneer u vertrekt.

Ontdek onze MVO-verklaring hier.

Lees hier ons Mitland Magazine!

Klik hier