Sinds 2012 is Hotel Mitland in het bezit van een Gouden Green Key. Dit certificaat is een internationaal keurmerk voor bedrijven die zich serieus en controleerbaar bezighouden met duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Hotel Mitland is met recht een van de groenste hotels van Utrecht te noemen. Niet alleen door de ligging aan een prachtig park, maar vooral door de vele maatregelen om de impact op het milieu te beperken. Een ingrijpende verbouwing in 2006 heeft het tot een duurzaam eco-hotel gemaakt.

Zo zijn de daken beplant met sedum, wat zorgt voor een natuurlijke isolatie en een lager energieverbruik. In de keuken is een speciale put voor organisch afval geïnstalleerd (voor het opwekken van biogas), alle standaard verlichting is vervangen door duurzame LED-lampen. Dit type verlichting heeft o.a. een lager energieverbruik en langere levensduur tot gevolg.

De meest recente ontwikkelingen zijn de installatie van 464 zonnepanelen, vier laadpalen voor acht elektrische auto’s, de overstap op het wc-papier van The Good Roll en de koffie van de Koffiejongens.

Naast bovenstaande initiatieven kunt u als hotelgast ook bijdragen aan een beter milieu. Bijvoorbeeld door uw handdoeken vaker te gebruiken of de verwarming uit te zetten bij het verlaten van uw kamer. Wanneer u als hotelgast uw kamer verlaat, schakelt door middel van uw kamersleutel al automatisch de (led)verlichting uit.

Bekijk hier onze MVO Verklaring.