Hotel Utrecht - Hotel Mitland ****

Al vijf jaar op rij goud voor Hotel Mitland

UTRECHT - Hotel Mitland heeft ook dit jaar weer een Green Key certificering ontvangen op het hoogste niveau. Het Utrechtse hotel ontving het nieuwste certificaat onlangs op Slot Loevestein uit handen van Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven (D66) en heeft daarmee al vijf jaar op rij een Gouden Green Key certificering.

Tijdens de jaarlijkse Green Key uitreikingen op Slot Loevestein heeft het Utrechtse hotel opnieuw haar certificering kunnen prolongeren. Hotel Mitland is sinds 2012 onderscheiden met een Gouden Green Key certificaat. Door een ingrijpende verbouwing in 2006 was het hotel door het bewuste en zuinige energieverbruik al eens genomineerd voor een Green Award en is daarnaast sinds 2014 een TripAdvisor Eco-Leader. Naast diverse energie- en mileubesparende maatregelen worden ook gasten van het hotel aangemoedigd een bijdrage te leveren.

Controleerbaar keurmerk
Green Key is een internationaal keurmerk voor bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Zij zetten zich serieus en controleerbaar in op het gebied van duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Certificering vindt plaats op basis van een keuring door de onafhankelijke Stichting KMVK (Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit) waarbij er jaarlijks contact is over de vorderingen. Driejaarlijks worden de normen bijgesteld wat handhaving van een huidige certificering niet vanzelfsprekend maakt.

tl_files/galleries/algemeen/GreenKeyCertificaat2017web.jpg