Hotel Utrecht - Hotel Mitland ****

Frisse duik voor Hotel Mitland

Zwemmen om FSHD tegen te gaan. Tijdens de jaarlijkse SingelSwim duiken honderden enthousiastelingen hiervoor het Utrechtse water in. Hotel Mitland is sinds de start een van de sponsoren en zal dit jaar naast ondersteuning van het evenement ook met een eigen team deelnemen.

De SingelSwim Utrecht start dit jaar met alweer de derde editie van het enige zwemevenement door de Utrechtse grachten. Doel is om geld bij elkaar te sprokkelen voor onderzoek naar de ziekte FSHD. Op zondag 18 juni 2017 (Vaderdag) verwacht de organisatie ten opzichte van vorig jaar weer een lichte stijging in het aantal deelnemers tot zo’n 450 in totaal. Hotel Mitland zal hierbij met tien zwemmers deelnemen. Alle deelnemers aan de SingelSwim zwemmen van het Wolvenplein naar Park Lepelenburg en kunnen kiezen uit een afstand van 1,2 of 2 km. Net als vorig jaar zal er voorafgaand een KidsSwim plaatsvinden waarbij ook de jongere deelnemertjes deze uitdaging aan kunnen gaan.

Het goede doel waarvoor men zwemt, FSHD, is een spierziekte veroorzaakt door een fout in het DNA. Het onderzoek in samenwerking met Spieren voor Spieren hoopt met een geavanceerde methode het ziekmakende gen uit te kunnen schakelen. Voordat patiënten kunnen profiteren van deze methode is er nog veel onderzoek nodig. Alle hulp is dus welkom. Kijk voor meer informatie op de website https://www.singelswimutrecht.nl.

tl_files/news/Tulips/SingelSwim-HotelMitland2017.jpg
Foto: Sebastiaan ter Burg